Merry Christmas
Oi!
Sneeuw in Nederland, zoals het hoort met kerst, terwijl ik hier weg smelt van de hitte en overleef op AC en ventilatoren ;) Vorige week zaterdag zijn we aangekomen in Darwin, in het noorden van Australie, een fantastische, groene stad (vanwege het regenseizoen), we kunnen hier zonsopgang en zonsondergang zien in de oceaan,maar zwemmen in de zee kan hier dan weer niet, vanwege giftige jellyfishes en zoutwaterkrokodillen. Een westerse stad, met wel geen Starbucks maar wel een Gloria Jeans.Ik ben hier met 3 andere meiden en we blijven hier tot 5 januari. Kerst en O&N zit ik dus hier. De rest van mijn DTS team zit in India/Bangladesh en Zuid Afrika/Mozambique....
Wij helpen de YWAM base Darwin met verschillende dingen. De zomervakantie is begonnen hier en drie dagen in de week gaan we naar de community's waar de aborigionals leven om de kinderen om te halen voor leuke activiteiten, zoals zwemband, minigolf, waterval, speurtocht etc. De overheid betaalt heel veel voor de aborigionals en ook deze activiteiten worden gewoon op kosten van de overheid gedaan. Leuk om de kinderen mee te kunnen nemen voor zo'n dagje, anders zitten ze maar een beetje thuis te hangen, met ouders die vaak alcoholproblemen hebben. Gelukkig kunnen ze Engels praten zodat we gewoon kunnen communiceren, en sommige verhalen die ik hoor... Ze geloven nogal in geesten en monsters, en ze kennen een heel aantal rituelen om deze geesten goed gezind te zijn of om boze geesten op een afstand te houden..
Verder kijken we per dag wat we kunnen doen, en bereiden we ons voor op een groot kerstfeest met de aborigional kids. Vandaag, zaterdag hebben we 'youthstreet program'. Ha, geen idee wat we gaan doen en wat het inhoud, maar ik meld het maar ff!
Of jullie nu daar, of ik hier zit, volgende week kerst! Geniet van de sneeuw en kerstdagen! En denk eens wat een groot kado Jezus ons geeft door naar de aarde te komen en Zijn leven voor ons te geven. Een groter kerstkado bestaat er niet!
Liefs, Wilma
Inmiddels heb ik het zonnige zuiden in geruild voor, zoals het hoort een besneeuwde advent. Ik hoop dat het je goed mag gaan. Gezegende kerst dagen en een Nog gezegender Nieuw Jaar
He lieverd, nou das idd een groot verschil, het komt hier overdag nauwelijks boven nul maar het is mooi!! Leuk je verhalen te lezen en foto's te zien. Dank voor je kaartje voor mijn verjaardag, attent hoor!! Was een rustig gebeuren, iedereen had andere dingen, was ziek etc, altijd hetzelfde liedje. Maar....van GJ heb ik een superenergiezuinige wasdroger gekregen, heel blij mee in dit seizoen! Nou, ik ga stofzuigen. Alvast de boel een beetje aan kant maken want wij vieren kerst met Dien, Emma, Miek, Doudou en El, dat wordt gezellig! Fijne tijd daar meisje!
Knuffel, je schone zus
He lieve Wil!
Leuk om al je verhalen te lezen! Bedankt voor je mail. Hier gaat het goed. Het wordt waarschijnlijk een witte kerst. Ik ga pas af studeren in Maart. Dus ik heb nog even;-) Wat gaaf om die foto's te zien en de verhalen te lezen. Klinkt echt heel tof. Lijkt me wel apart; hoogzomer met kerst. Aan de andere kant; Jezus is waarschijnlijk ook niet in een wit sneeuwlandschap ter wereld gekomen;-) Succes! Fijne kerst en een goede jaarwisseling!!
Liefs, Han
Hi Lieve Willem,
Fijn weer een berichtje van je! Ga je hierna naar Idonesie? Gaaf wat je de laatste keer mailde.. bijzonder om dat zo mee te maken! Ben zeer benieuwd in welke sfeer jullie dan met elkaar zitten, mooi om dat met een groep mensen mee te maken en te beleven! COOL!
Zo het is KKKooouuuddd hier! Wel erg mooie witte wereld. Maar ik zat net met Christelijne en haar vriend met pech aan de kant van de weg, we waren op weg naar een vriendin. SHIT dan is het wel koud! Maar Dorien heeft me net gered met haar auto, want we moeten straks uuuurrreeen oefenen voor kerstavond. En daarna ga ik naar concert van Sela, lijkt me gaaf!
Gister is Lidewij getrouwd! Was een erg mooie dienst.. blij dat we waren! haha..
Wil nog veel vragen en vertellen, komt wel weer in een mail!
Ga enorm genieten van de feestdagen in de warmte! Heerlijk!!
Ik eet wel wat extra oliebollen voor jou!
Dikke kusss en liefsss Mir
Hey willetje,
zit je eindelijk tussen de echte aboriginals!
Lijkt me een bijzonder volkje met hun achtergrond en verhalen...
Je bent weer op bijzonder plekje tercht gekomen!
Maf he, dat daar de zomervakntie begint en wij hier aanhet kleumen zijn bij een kopje chocolademelk en aan het auto's krabben zijn...tja, zo handig die krabbers en oh zo leuk om te doen in de vroege donkere ochtend!
Maandag gaan we wer een weekje met de fam in een huisje en daar kan ik het ook warm stoken in het saunaatje ;)
Ik wens je alvast hele fijne kerst en oud en nieuw. Met en geweldige boost van God het nieuwe jaar in meis!
Tot mails lievurd!
Ha, verre dichtbije nicht, Goed om te lezen dat je het daar super naar je zin hebt, maar als je het mij vraagt maak jij overal wat van. Boeiend om contact te leggen met de aboriginals, die zijn toch niet zo open? Sterkte met de hitte en je "verdrongen"heimwee naar de sneeuw en ijs (waar nog niet op geschaatst kan worden); een heel goede kerst en jaarwisseling. Blijf dicht bij God. "Where ever you go, I go with you"
Heel veel liefs van oom Nico en tante Joke
HeY Wibbel,
Heb net kerstkadoos gekocht met een muts 2 paar handschoenen en een sjaal voor mijn mond geknoopt, bizar hoe koud het is! Moet zo om 21 uur 's avonds werken dus dan mag ik de kou weer trotseren, haha! Geniet nu van de heerlijk warme verwarming! Doe de aborigionals de kerstgroeten van me!
Jij ook hele fijne feestdagen gewenst!
Veel liefs,
Diederique
ha willem
wat ben je er toch een . overal hebben jullie het naar je zin of je maakt er wat van of je doet als of.
Een feest om te lezen. dochter van ons een mooie tijd daar. Laat ook daar HET licht maar schijnen. hier heel veel lichtejes in deze donkere dagen voor kerst. Wie zouden het allemaal weten vraag ik me wel eens af dat Het licht gekomen is in een duistere wereld.
Wilma kunnen wij binnenkort even bellen. geniet het heel veel liefs van ons hier.
dag Wilma,
bij wijze van kerstkaartje een reactie van ons op je webblog, waarbij we zo kunnen aanhaken bij de vorige berichtjes: mooi dat je zo geniet, je zet je kwaliteit daartoe dus ook ginders in.
Mooi dat je boeiende mensen ontmoet; het zijn stuk voor stuk bronnen waar jij je aan laaft, lees ik.
Mooi dat je zoveel Kracht voelt; kracht vermeerderd zich als je het uitdeelt.
Mooi dat het daar zo lekker weer is; jij bent op je best in de warmte, lijkt het.
Mooi om contact met je te houden; hoewel ik nog niks gevonden heb in de muziektherapie-hoek voor je familielid...maar wie weet later alsnog...
voor nu inspirerende kerstdagen toegewenst en een betekenisvol 2010.
hartelijke groeten van Jeroen-Thijmen-Babeth-Alyke-Jenthe en mij.
Super hoe je geniet van alles wat je meemaakt!
Het moet toch een bijzondere tijd voor je zijn daar... Een goede kerst toegewenst, met ook familie daar! En sterkte wanneer je je familie & vrienden hier mist. Echter, fijn dat we zo met je mee mogen lev/zen.
God's zegen, ook in 2010. We zien elkaar!
Liefs
Wil, heerlijk om je verhalen te lezen en je foto's te zien! Gaaf om zo mee te kunnen leven met je avonturen! Samen met de abbo's kerst vieren... geniet! Dit is 'n ' once a lifetime experience' ! En dan naar Bali! Ik bid dat je super gezegende tijden heb en dat God jullie wegen leidt naar de mensen en plekjes waar Hij je hebben wilt.
Veel liefs,
M
WIL!! Eindelijk weer een leuk verhaaltje..het voelt toch wel alsof we heeel ver uit elkaar zijn hoor.. ik kan ook zo weinig achter internet..
Maar tof om te lezen dat je nog geniet! Apart he, kerst in de zomer..Hier is het op dit moment hetzelfde. We zitten nu aan een supermooi strand, waar we nog een weekje gaan genieten. En dan zit voor mij het avontuur er alweer op.. ben bang dat het verschilletje van zo'n 40 graden me geen goed zal doen:-(
Geniet van alles om je heen en als ik terug ben zal ik je uitgebreid mailen!
liefs Juud
Hey Wima,
Bijzonder, kerst bij de aborigionals! En wederom kerst in je krote broek! Maar ik ga niet klagen over de kou hier. Heb namelijk een super mooie sneeuwpop gemaakt! Is al de tweede, want heb met de gesloten afdeling van de kliniek ook een sneeuwpop gemaakt. Keurige samenwerkingsoefening!:-)
Geniet jij maar van de hitte, het rode zand, de groene bomen en de regen :)
Liefs Jiska
Hey Wilma,
Ondertussen is het alweer ff geleden dat je je berichtje hebt geplaatst, maar voor mij is het alweer ff geleden dat ik op internet geweest ben, dus lees het nu pas. Leuk weer ff iets van je te lezen en de foto's te zien.
Het weer zal hier niet zo lekker zijn als bij jou, maar ook hier nog steeds geen sneeuw en meestal zelfs nog lekker zonnetje.
Fijne jaarwisseling en Gods zegen het komende jaar!
Maarten