Welcome to Brasil
Bom dia,
Voor de mensen die zich afvroegen of ik nog aan ben gekomen! Yes, mission 1: compleded succesful...
Maandagnacht:
2.46 geeft mij laptop nu aan. Dat betekend dat ik 23 uur gelegen wakker werd in Nederland! Ik ben aangekomen in het warme Fortaleza. Ik zit op mn bed nadat ik heel warm welkom ben geheten door de teamlijders, Peter en Selma en ik een kouwe douche heb genomen. Heerlijk voelt het, en ineens ben ik er dan! Het avontuur is begonnen, en ik laat me verassen wat er deze week allemaal gaat gebeuren! Bij het vliegveld stond Sander mij op te wachten, hij was op zoek naar een Nederlands meisje met een gitaar en veel bagage. Dat was wat ik had doorgegeven. Dus bang dat het allemaal niet in zijn auto zou passen had bij zijn boxen er maar uit gehaald, hij stond dan ook gek te kijken dat ik maar 4 stuks bagage bij me had...
Sander zou me ook direct maar even de beste snacks van Brasil laten proeven, dus mijn eerste stop was bij een heuse snackbar, waar ik werd volgestopt met gefrituurde aardappel/vlees snacks en cola. Be welkom! ( En ja, mijn darmen doen het nog steeds goed na deze beproeving;)
Vreemd idee dat ik Nederland nog maar net achter me heb gelaten en nu al vol in het leven hier ben geland. Michiel Epema is een Nederlandse jongen hier die me alles uitlegd over de verschillende projecten en doet lekker veel vertaal werk voor me. Ben nu hard portugees aan het leren want de mensen kunnen echt geen engels hier!
Ik ben al heerlijk aan het genieten, twee relaxe dagen gehad, waarin ik veel zie van het leven hier, geniet en meeloop met verschillende projecten.
Vanmorgen ben ik naar een van de 7 jeugsgevangenissen geweest. Wow, indrukwekkend dat daar jongens zitten vanaf 12 jaar met allemaal een kille, uitzichtloze blik in hun ogen. Ze hebben geen toemomst perspectief en als je na een paar weken weer vrij zijn is de vraag; voor hoelang.
Morgen ga ik voor het eerst de straat op om straatkinderen op te zoeken. Ben erg benieuwd hoe dat zal zijn! Het cotract in nu al zichtbaar, gister was ik in een van de luxere wijken van Fortaleza in een uge shopping centre, en vandaag diepe ellende gezien.
Ik zie veel, beleef veel en voel me super dankbaar dat ik hier mag zijn, bij mensen die zich helemaal geven voor de armste mensen van Brasil en dat vol liefde doen, echt fantastisch!
Lieve mensen vanuit hier wil ik iedereen nogmaals bedanken voor alle lieve foto's, steun, hulp en meeleven!
Ik had beloofd mijn adres en telefoonnummer door te geven, maar die ben ik nu natuurlijk weer vergeten, die komt dus nog!!!
En sorry, ik heb ook nog geen foto´s....
Liefs Wilma
Hee Wilma!!!
Goed om te horen dat de reis enz goed zijn gegaan. Leuk om te lezen hoe het je daar vergaat, lekker blijven schrijven. Als je nog advies nodig hebt (gewoon elke avond een kwartiertje:-)
Veel succes van de week!!
Groetjes
hey meid tof dat je het leuk hebt daar..
groetjes
Yes, je bent er en het gaat goed met je!! haha.. Ik keek er echt naar uit om een berichtje van je te krijgen! Ben gewoon zo benieuwd en heb nu al vele vragen! Maar je GENIET en dat is gaaf om te horen! En vergeet niet foto´s te maken (is dat wel wat voor jou?)
Al bij het strand geweest? Je aangemeld voor de surflessen?
Goed zeg, je gaat je gitaar gebruiken!
Ben benieuwd, maar wacht wel weer op een volgend berichtje!!!
Dikke kusssssss
Ha Wilma!
Tof dat je daar al op je plekje bent. Apart he, dat contrast van arm en rijk..?! Dat ben je gewoon niet gewend in NL! Tenminste.. niet zo duidelijk..!
Het Shopping Center ken ik, met z'n 30 kassa's enzo :D
Mocht je daar een x uit eten gaan, kijk dan naar Peixa Delicia! Erg lekker, met banaan, vis en aardappelpuree!
Heb je al feijão gehad?
Ben zo benieuwd wat je van die cultuur vindt!! Ik hoop snel foto's te zien!!
Vai com Deus menina en tot een volgende krabbel!
Kus
Hoi Wilma,
Gaaf dat je zo warm welkom hebt gekregen, dat staat garant voor een mooie tijd daar in Brasil!
Ik blijf met je meegenieten vanuit een wel erg koud Nederland!
Hey geniet ervan he!
Groetjes Ingeborg
Hallo Wilma,
wat leuk; je hebt er aan gedacht me je reisweblog toe te sturen! Dank je wel.
Ik wil dan ook meteen een reactie geven, zodat je weet dat er vanuit ver weg door velen aan je gedacht wordt; zelfs door een oud-docent van je...
Wel bijzonder om zo opeens een nieuwe blik op je te mogen werpen... zo jou als persoon mee te mogen maken, naast dat ik altijd jou als vakmens mocht meemaken... Toch vind ik dez reis zo bij je passen, dat het niet anders kan dan dat je het hier heel goed gaat hebben. Je bent al vol vertrouwen las ik, nou dat straal dan ook vast uit op alle kinderen die je morgen gaat ontmoeten, waardoor je ze meteen al wat perspectief geeft; de wereld is mooier dan zij tot nu toe misschien hebben meegemaakt. En niet alleen ergens anders, maar ook daar; tussen jou en hen.... Geef ze je lach Wilma, geef ze je speelsigheid en je sprong op het strand...
ik volg graag je verhalen, zo tussen de luiers, snotneuzen, judolessen, schoolbrengbeurten, avondverhaaltjes, knutselmiddagen en mijn eigen werk in...
het ga je goed Wilma,
groetjes Pauline
HOMIEEEE!!! Wow wat super om eindelijk van je te horen!!Begon me al een beetje zorgen te maken.. Al verkocht aan Brasil??
Als ik dat zo lees ga je daar echt 3 top maanden krijgen!! Ik ben heel erg benieuwd naar al je verhalen..dus blijven schrijven!!(en af en toe en foto van je zou ook leuk zijn:-))
Geniet ervan!!dikke kus
heerlijk dat je er bent, en het nu al helemaal leuk vind!
Ben benieuwd naar alles wat je mee gaat maken!
geniet er maar flink van!!
xx
Ha lieve dochter.
Geniet van dit alles We zijn dankbaar dat het goed gegaan is reis en aankomst enzo.
laat je lichtje maar schijnen op duistere plekken.
Wij bidden voor je
El en ma vandaag voor het eerst in de zon gestaan,genietenVolgende keer gaan we er bij zitten.
Liefs ook van Pa xxx
Ey Wilma!
tis ff reizen, maar dan heb je ook wat ;-)
Goed te lezen dat je veilig aan bent gekomen! eindelijk is het dan zover, het avontuur kan beginnen... heel veel succes bij het opstarten van je werk daar!!
Greetzzz
dag lieve Wilma,
tof om een berichtje van je te lezen, bijzonder om te zien dat je zo bent opgevangen. blijf lekker genieten zou ik zeggen, loop je al in je korte broek rond?
heel veel blessings wens ik je toe!
liefs
oja nog 1 ding: met mij wil je nooit de snackbar in, en daar duik je met de eerste de beste braziliaan de snackbar in? fraai is dat..
Hee Willem!!
Yahoo, bericht van jou!
Wat kan een mens in weinig tijd veel beleven, super gaaf man! Heb wel medelijden met je, dik aan de studie Portugees, haha! Maar zet em op, vooral veel met mensen in contact en kletsen maar, dan leer je het vast het snelst!
Ook erg grappig om alle reacties van iedereen te lezen. Ik sluit me bij Mir aan dat ik hoop dat je genoeg foto's gaat maken :P
Dikke knuffel, geniet van 't leven!
Liefs, Dorien
Ha Wil!
Fijn dat je goed bent aangekomen. Zo te horen zit je er al weer helemaal in;) Leuk!!
Geniet!
Liefs, Lies
Hoi Wilma,
Fijn dat je goed aangekomen bent. Gaaf dat je daar wil getuigen van je geloof door dat concreet te maken in de hulp aan deze arme mensen. We bidden je Gods kracht toe om het daar vol te houden. Vergeet niet te genieten van wat dat mooie land te bieden heeft. We gaan meeleven met je via je berichten op deze website. We zijn erg benieuwd naar je avonturen. Tot ziens en veel liefs van Geert en Frieda.
Joehoe!!! Een berichtje van Wil!!! Wauwie zeg, ben helemaal enthousiast! Wat klinkt dat geweldig! Blij te horen dat het goed gaat en dat je nu al op je plekkie zit. Ik ga bijna heel hard balen dat ik daar ook niet ben, gezelli leuke en vooral bijzondere dingen beleven! Tja... keuzes! Hihi!
Lieve Wil, ik kijk uit naar je volgende bericht en uiteraard naar je foto's!
Smakkerd!!!!
Ennuh.... Keep up the good work! En blijf bovenal genieten! Heel bewust en van elk moment! Knijp je handjes maar dicht dat je dit allemaal mee mag maken! Het gaat je absoluut sterker maken! Nog sterker?????? Ja nog sterker! ;-)
Liefs...
Bom dia meu irma!Muito obrigada!Mmm, beetje ver weg gezakt die portugees. Succes met leren... tis niet makkelijk...
Maar SUPER om van je te horen! Klinkt goed allemaal. Geniet ervan en laat God je verassen en mooie dingen leren.
Ben trots op je! Love u,
M
Hey Wilma,
Leuk om wat van je te horen! Gelijk maar even gegoogled op de plaatsnaam, want had echt geen idee waar in Brazilie je eigenlijk terecht was gekomen. De plaatjes op internet zien er waarschijnlijk heel wat mooier uit dan het gedeelte waar jij aan het werk gaat, want het strand en de omgeving zien er echt super uit! Veel moois om van te genieten, maar jou kennende ga je dat ook zeker doen.
Succes en goede tijd daar hee!
Maarten
Hey Wilma...
Wat is het allemaal snel gegaan....
Zit ik soms met mijn hoofd nog half in Ethiopië, zit jij al weer in Brasil! Hopelijk wordt je gitaar daar meer gebruikt dan in ETH, evenals je fotocamara!!!
Ik ben zeer benieuwd!
Good luck!
Liefs Jiska
Hee chicita, leuk om je verhaaltje te lezen! We denken aan je! (en zijn iig jaloers op de temperaturen daar). Bedankt voor je super leuke kaartje en kadootje voor mn verjaardag! Nou veel succes daar en tot spreeks! xxx